Pudonneet

Livre relié, 416 pages

Langue : suomi

Publié par WSOY.

ISBN :
978-951-0-46469-4
ISBN copié !
4 étoiles (1 critique)

Kolme nuorta etsii elämänsä suuntaa ja unelmiaan romaanissa, jossa kaikki ei ole sitä miltä aluksi näyttää. Sattuma sitoo nuoret merkillisillä langoillaan yhteen.

Kadun nimi on Turnaround ja se näyttää aivan tavalliselta englantilaiselta pikkukadulta. Viimeisessä talossa tapahtunut onnettomuus on kuitenkin sysännyt liikkeelle asioita, joita ei voi pysäyttää. Teini-ikäinen Ian asuu yksin ja tekee konemusiikkia. Suomeen adoptoitu Elias perii kadulta talon biologiselta isältään ja unelmoi täydellisen roolipelin kehittämisestä. Kun samalle kadulle ilmaantuu salaperäinen hupparipäinen K, nuorten kohtalot kietoutuvat toisiinsa yllättävällä tavalla.

1 édition

a publié une critique de Pudonneet par Marisha Rasi-Koskinen

Hämmentävän kädenlämpöinen lukukokemus

4 étoiles

Periaatteessa ihan kiinnostava idea, mutta jotenkin hämmentävän tylsästi ja melankolisesti käsitelty. Sirpaleinen, tarkoituksella. Lukijaa yritetään harhauttaa alussa, mutta viimeistään 50 sivun jälkeen arvasin, mihin suuntaan tarina menee. Siinä piti sitten körötellä sunnuntaiajelulla lopputarinan ajan, jotta päästään tylsähkösti perille. Plus kaikki sivuhahmot olivat äärimmilleen vietyjä karikatyyrejä. Varmaan hyvin vaikuttava kokemus, jos ei ole koskaan lukenut mitään vastaavaa, itse olin lukenut jo muutama vuosi sitten lukenut yhden samankaltaisen teoksen, joka oli todella koukuttava. Rasi-Koskinen osaa kyllä kirjoittaa kaleidoskooppimaisia teoksia, kuten jo Auringon pimeä puoli näytti - muttei nyt ehkä toisen lanu-Finlandia ehdokkuuden verran.